PODIUM 'S AVONDS

Tickets

woensdag 8 november 2017 om 20u15

HET GEVOLG / B12
LOST BOYS

Het originele script van Peter Pan begint met een voorwoord van de auteur J.M. Barrie, waarin hij het werk opdraagt aan ‘de vijf broers’. "Zonder hen," zo schrijft hij, zou dit verhaal nooit hebben bestaan."
Door een toevallige ontmoeting in het park kwamen ‘de vijf’ in Barrie's leven. Hij zou ze nooit meer laten gaan. Eindelijk had hij het gezin dat hem nooit ten deel was gevallen; eindelijk had hij ware muzen waar hij zijn schrijven op kon enten. De vijf waren meer dan inspiratie. Zij waren het onderwerp. Zij waren zijn leven. Zij waren zijn verbeelding. Of ze dat nu wilden of niet.

Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman verplaatsen zich in de figuur van Barrie. Als vertrekpunt namen ze de spanning tussen zijn persoonlijke leven en zijn verbeeldingswereld.
Kun je jezelf in fantasie verliezen? Is de realiteit sterker dan de verbeelding? Hebben we nood om af en toe weg te vluchten, naar Neverland of Wonderland of hoe de schuilkelder ook heet? Biedt kunst troost? Of is het slechts een luchtkasteel?

Net zoals Barrie laten Bosmans, Emmers, Janssens en Meersman zich omringen door 'lost boys'. Kinderen die om een of andere reden als 'verloren jongens' bestempeld worden. Zoals Barrie en Peter Pan trekken ze hen Neverland in. Zij zijn het onderwerp. Zij zijn het leven. Zij zijn hun verbeelding. Of ze dat nu willen of niet.

Van en met: Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman en de 'lost boys'.
Coaching: Stefan Perceval
Productie en coproductie: B12vzw en HETGEVOLG
In samenwerking met: Arenbergschouwburg, C-TAKT en ViaZuid

19.30 uur: Inleiding© foto bij ons niet gekend, denkt u hier rechten op uit te oefenen, neem met ons contact op via admin.dewerft@geel.be

Online

http://www.hetgevolg.be

Prijzen

Toegang: 14,00 EUR
Vriendenprijs: 10,00 EUR

Zaal

Schouwburg

Thema

Theater

Tickets
 

Verken de website