PODIUM 'S AVONDS

Tickets

donderdag 23 november 2017 om 20u15

THEATER ANTIGONE
NACHTASIEL

In 1902 schreef Maxim Gorki zijn eerste theaterstuk Na Dje, wat letterlijk ‘op de bodem’ betekent. Met een diep doorvoeld mededogen portretteert hij daarin de verschoppelingen en de outcasts, zwervers en asocialen. Hij maakte een bijzonder tegendraads en verschroeiend toneelstuk waarin hij toont hoe verworpenen der aarde zich vol hoop en wanhoop een weg proberen te banen in de onderbuik van een grootstad.

Nu, zo’n 115 jaar nadat Gorki Nachtasiel schreef, kent onze maatschappij nog steeds deze verschoppelingen. Regisseur Raven Ruëll wil begrijpen wat armoede doet met een mens, en voert dit repertoirestuk op als een ontzettend intens sociaal drama. In de handen van Theater Antigone wordt Nachtasiel meer dan repertoiretheater. Het is een vlammende aanklacht tegen de vernietigende gevolgen van de neoliberale pletwals waarin we (over)leven, een sociale studie, een inkijk in een opvangcentrum. Een noodzakelijke oefening in empathie.

Op scène staan maar liefst 13 acteurs en actrices, zowel Nederlandstalige als Franstalige, grote namen en studenten.

Tekst: Maxim Gorki
Regie: Raven Ruëll
Spel: Soufiane Chilah, David Dermez, Eléna Doratiotto, Anthony Foladore, Thijs Lambert, Peter Monsaert, Benjamin Op de Beeck, Laura Sépul, Valentina Toth, Tania Van der Sanden, Jos Verbist, Sophie Warnant, Fiona Willemaers
Dramaturgie en tekstbewerking: Tom Dupont
Beeld: Peter Monsaert
Scenografie: Giovani Vanhoenacker
Geluidsontwerp: Niels Vanherpe

19.30 uur: Inleiding


© Foto: Nicolas Marichal

Online

http://www.antigone.be/

Prijzen

Toegang: 15,00 EUR
Vriendenprijs: 11,00 EUR

Zaal

Schouwburg

Thema

Theater

Persartikels

Tania Van der Sanden over 60 jaar Antigone (Magazine Antigone april 2017)

Uitgediept

Uitgediept

Multimedia

Nachtasiel trailer from Theater Antigone on Vimeo.

Tickets
 

Verken de website