PODIUM 'S AVONDS

Tickets

woensdag 15 november 2017 om 20u15

STEIGER

Stipvoorstelling

Het jazztrio Steiger is het zoveelste bewijs dat de jonge Gentse jazzscene veel in zijn mars heeft. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek treden in gesprek via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Evenwaardig staan ze naast elkaar en trekken ze de luisteraar mee in hun speelse en filosofische ontdekkingstochten doorheen jazz, rock, improvisatie, elektronische en klassieke muziek.

Steiger is een pianotrio, maar niet in de klassieke zin van het woord. Voor hun debuutalbum schreven ze nieuwe composities die hun veelzijdige stijl bevestigen, gaande van rockgetinte tot minimalistische repetitieve nummers. Net als bij LABtrio of De Beren Gieren herkennen we ook bij Steiger de invloed van het baanbrekende werk van Esbjörn Svensson Trio of The Bad Plus. Ondanks de grote contrasten binnen de muziek draagt ieder nummer apart een duidelijke persoonlijke stempel van de band. Hun eerste fullalbum kwam uit in het voorjaar van 2017 op El Negocito Records.

“Steiger kan je gerust beschouwen als een van de beloftevolle bands van dit land.” (Jazzmozaďek)

“Pianist Gilles Vandecaveye, bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman illustreren met dit debuut het blijvend bestaansrecht van het klassieke pianotrio anno 2016. Tenminste als jazzinventiviteit gekoppeld mag worden aan een rock-n-roll vibe.” (Rif Raf)


© Foto: Viktor Van Wynendaele

Online

http://steigermusic.be

Prijzen

Toegang: 12,00 EUR
Vriendenprijs: 8,00 EUR

Zaal

Café de Werft

Thema

Jazz

Multimedia

Tickets
 

Verken de website