PODIUM 'S AVONDS

Tickets

donderdag 25 januari 2018 om 20u00

SILKE HUYSMANS EN HANNES DEREERE
MINING STORIES

Op 5 november 2015 breekt de dam van een opvangbekken met giftig mijnafval in de Braziliaanse mijnstaat Minas Gerais. Een verwoestende modderstroom veegt verschillende dorpen van de kaart om zich uiteindelijk in de rivier Rio Doce te storten. In een regio waar drie op vier mensen in de mijnindustrie werken, voelt de ramp als een tabula rasa.

Mining Stories is geen whodunit of reconstructie van de ramp, maar een intrigerende reis doorheen een kluwen van persoonlijke verhalen en maatschappelijke thema’s die voor je ogen worden ontward.

Theatermaakster Silke Huysmans vernam het nieuws over de ramp uit eerste hand, via berichten van getroffenen. Tot haar zevende woonde ze zelf in Minas Gerais, op enkele kilometers van de plek waar de ramp plaatsvond. Na twintig jaar keert ze voor het eerst terug, samen met haar artistieke partner Hannes Dereere. Daar interviewen ze betrokkenen en maken ze de gevolgen van de ramp van dichtbij mee. Voor Mining Stories laten zij onder anderen de econoom Paul De Grauwe en de neuroloog Luc Crevits extra beschouwingen maken.

Prijzen

Toegang: 10,00 EUR
Vriendenprijs: 7,00 EUR

Locatie

CC 't Schaliken
Grote Markt 35, Herentals

Thema

Theater

Tickets
 

Verken de website