PROGRAMMA SCHOLEN

maandag 25 september 2017 om 10u00

THEATER DE TOEKOMST
ROMEO EN JULIA

For never was a Story of more Woe
Than this of Juliet and her Romeo


Na de geslaagde en gesmaakte Shakespeareklassieker Othello vorig seizoen speelt Theater De Toekomst nu Romeo en Julia. Ze deden dat al eens in oktober 2011, toen nog onder de naam Kollektief D&A. Het originele concept waarbij het publiek in twee groepen verdeeld werd sloeg aan bij het publiek. Twee publieken, twee families: de Capulets en de Montagues.

Met heel veel schwung, morrelend aan theatercodes, flink wat schmieren en zālig dramatisch gaan vier speelvogels-acteurs aan de slag met de Meest Uitmuntende en Beklagenswaardige Tragedie van Romeo en Julia. Het resultaat? 80 minuten weergaloos theater. In een frisse hedendaagse vertaling met volle respect voor het origineel, passeert zowat alles de revue: pikante verzen, flitsende zwaarden, burleske humor en onweerstaanbare romantiek. Ontembare levensvreugde, lijken die vallen als vliegen en de grenzeloze liefde die dit alles overwint tot in de dood.

Geen effecten, geen gedoe, maar spelen, spelen, spelen dat de stukken er van af vliegen. Met andere woorden pure Shakespeare.


Regie, scenografie en vertaling: Dirk De Keyzer
Spel: Joren Seldeslachts, Jolijn Antonissen, Jonas Van Thielen, Reinhilde Van Driel
Soundtrack: Stefan Wellens

Online

http://www.kollektiefdna.com

Doelgroep

Scholen (5de + 6de jaar SO)

Prijzen

Toegang: 6,00 EUR

Zaal

Schouwburg

Thema

Theater

Lesmappen

Lesmap

 

Verken de website