Wie is De Speelman?

Geplaatst op donderdag 28 april 2016 door Paul Neefs

Op 12 mei brengt De Speelman de theatervoorstelling Hechten. Maar wie is De Speelman?

De Speelman is het gezelschap van Bruno Vanden Broecke. Samen met Matteo Simoni en Ruth Beeckmans maakte hij Hechten over hoe mensen hun hele leven leren omgaan met de golven van affectie of liefde voor andere mensen, voor dieren... om daar dan na verloop van tijd afscheid van te moeten nemen. Het klinkt zwaar, maar ze brengen het met de nodige lichtheid en humor.

Sam Van Hulsel wist Bruno Vanden Broecke te strikken voor een exclusief interview. Je kunt het lezen op http://www.dewerft.be/nieuws/uitgediept-lesmappen.asp .

Dag van de Dans

Geplaatst op maandag 25 april 2016 door Paul Neefs

Theater Stap maakte met To belong van de eerste Dag van de Dans in de Werft (zaterdag 23/4/2016) een succes. Choreograaf Koen De Preter en de spelers van Stap bezorgden het talrijke publiek een ontroerende mooie avond.

Lees je graag meer over dans of choreografen in Vlaanderen? Naar aanleiding van de Dag van de Dans bracht Kunstenpunt een online gids over hedendaagse dan in Vlaanderen en Brussel. Dansrecensenten portretteren dansmakers aan de hand van beeldfragmenten en De Zendelingen brengt reportages van participatieve dansprojecten : http://dossiers.kunsten.be/dans/home.

To Belong: trailer

Geplaatst op maandag 11 april 2016 door Paul Neefs

De nieuwste trailer van To Belong, de dansvoorstelling die Koen De Preter maakte met de spelers van Theater Stap:

https://vimeo.com/161819640

To Belong: UITGEDIEPT

Geplaatst op donderdag 7 april 2016 door Paul Neefs

Onze medewerker Sam Van Hulsel schreef een UITGEDIEPT over de dansvoorstelling To Belong van Theater Stap, zaterdag 23 april - 20.15 uur.

http://www.dewerft.be/kalender/kalenderitem_fiche.asp?voorstelling=2487

Foto's workshop "X tot de zoveelste" - 31 maart

Geplaatst op maandag 4 april 2016 door Paul Neefs

Benieuwd naar de foto's van de workshop die Sofie maakte tijdens de workshop aansluitend op de familievoorstelling X tot de zoveelste (Compagnie Frieda) op donderdag 31 maart?

Je kunt ze zien op de Facebookpagina van Duizendpoot Produkties: https://www.facebook.com/DuizendpootProdukties

Dag van de Dans- 23 april 2016

Geplaatst op maandag 4 april 2016 door Paul Neefs

23 april 2016 is in Vlaanderen DE DAG VAN DE DANS. Je leest er meer over in het persbericht dat vandaag verspreid werd: http://www.dagvandedans.be/page/12/praktisch.

Een impressie zie je in https://vimeo.com/157512634

In de Werft kan je op die dag naar To belong de dansvoorstelling die choreograaf Koen De Preter maakte met de spelers van Theater Stap. Een aanrader. Om je een idee te geven: https://vimeo.com/145995261

NIEUWSBRIEF

Vul je e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf jezelf uit

VIDEO

alle video's

Verken de website