De Werft kleurt Geel

Geplaatst op dinsdag 13 september 2016 door Nadine Stuyck

De Werft kleurt Geel

Van 22 tem 25 september 2016

 

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september trapt de Werft het cultuurseizoen af met een eigenzinnig ingekleurd openingsweekend. De Werft kleurt Geel biedt tal van concerten en voorstellingen verspreid over het centrum van Geel, soms betalend, soms gratis, maar steeds voor een breed publiek.

We starten op donderdag 22 september met het Vlaams Radio Koor en Pieter Wispelwey in de St. Amandskerk ism het Festival Van Vlaanderen.

Op vrijdag hosten we een uniek feestje in de hangaar van Speelbos in het voormalig Engels Kamp op Kievermont: Culture Camp! De Werft zet hieronder de schouders, samen met het talentplatform Plateau van JH de Bogaard en Hortus, het platform voor nieuwe urban en elektronische muziek in Geel en omstreken.

Zaterdag kan je in de Academie Muziek, Woord en Dans luisteren naar wat Frans Grapperhaus over Bach te vertellen heeft in de voorstelling ‘Ik wou dat ik 2 hondjes was’. Later op de avond barst in de Bogaard met The Skyblasters en Bong Productions een heuse Reggae Geel Brukout los. Letterlijk vertaald uit het Jamaicaans: een moment van pure energie en opwinding, voor onbezonnen, onbegrensd en uitbundig gedrag. Allen daarheen!
Als je het wat rustiger wil houden kan je in de Halle naar de opening van de tentoonstelling van de docenten van de Kunstacademie van Geel: Academia dell’Arte.

Zondagvoormiddag genieten we van ‘De Persclub’ in het vernieuwde Café de Werft.
Een aantal Kempense topjournalisten gaan dieper in op het nieuws van de voorbije dagen en zorgen voor enkele primeurs.
In de namiddag spelen er meerdere voorstellingen op diverse locaties in het centrum. Zo kan je op de binnenplaats van het OCMW Dagcentrum het experimentele theaterlabo ‘Reparaties en Herstellingen’(6+) bezoeken. Een interactieve voorstelling waarmee de Gezusters Hirngespinst de wereld rondtrekken in de hoop die samen met de kinderen te verbeteren.

In het Stadspark, waar op dat ogenblik eveneens Park op zijn Kop zal plaatsvinden, kan je ondertussen plaatsnemen in één van de installaties van het vertelkabinet van Cie Tartaren. Eén Tartaar vertelt je persoonlijk een kort, historisch verhaal over een straffe madam.
Als dat nog niet genoeg is kan je, met of zonder je kinderen vanaf 6 jaar, op het grasperk tussen het Stadhuis en de Werft kennis maken met de wereld van de absurde, griezelige, hartverwarmende, bijzondere wezens uit Østerklan/k van Compagnie Frieda &Theater Froefroe.
Als kers op de taart sluiten we dit openingsweekend af met ‘SACER: een theaterparade van outcasts’. De Braziliaanse theatermaakster Adriana La Selva creëerde deze parade exclusief voor de Werft in samenwerking met o.a. de dansers van Urban Dance Floor, het koor Villanella, de muzikanten van de Fanfare van Honger en Dorst, de Centrumharmonie,  vzw kreatief, Indimaj Vrouwen vzw, dramaturg Ehsan Rahimi Tembi,’t Origineel, actrice Gerlinde Hoskens, grafisch designer Luka Sjeres en nog veel meer creatieve Gelenaars.
De parade start om 16 uur op de parking van het Stadhuis met muziek en dans. De Sint-Amandskerk biedt een verrassing die we nog graag geheim houden. Via Nieuwstraat, Centrumparking en de Kollegestraat trekt de parade naar de Markt, met onderweg de nodige dans-, theater en muzikale interventies. Van de Markt gaat het vervolgens via de Palingstraat naar het Stadspark waar de parade overvloeit in een SACER-ontmoetingsmoment met outcasts.

 

PROGRAMMA de Werft kleurt Geel! van 22 t.e.m. 25 september

Donderdag 22 september

Vlaams Radiokoor & Pieter Wispelwey i.s.m. Festival van Vlaanderen – Transcendente echo’s

Sint Amandskerk 20.15u

 

Vrijdag 23 september

Culture Camp:

            -SeizoensKlanken

            -Nestor en DB Baldadig

            -Lohaus

            -Black Mango

            -TLP aka Troubleman

Hangaar Engels Kamp van 19 tot 03u

 

Zaterdag 24 september

Frans Grapperhaus – Ik wou dat ik twee hondjes was

Academie Muziek, Woord & Dans 19.30u – vooraf reserveren

 

Reggae Geel Brukout

Jeugdhuis De Bogaard – 21u

 

Academia Dell’Arte – groepstentoonstelling docenten kunstacademie Geel

De Halle

 

Zondag 25 september

De Persclub

Café de Werft – 10u

 

Cie Tartaren – Tartarenvertelkabinet & De Kabardoesjkes

Stadspark – 12.30 tot 15u45

 

Compagnie Frieda &Theater FroeFroe - Østerklan/k (6+)

Grasplein tussen Stadhuis en de Werft – 13u tot 14.30u en 15u tot 16u  - vooraf reserveren is noodzakelijk

 

Gezusters Hirngespinst -  Reparaties en Herstellingen (6+)

Binnenplein OCMW Dagcentrum Nieuwstraat – voorstelling om 13u en om 15u – vooraf reserveren is noodzakelijk

 

Exclusieve parade: SACER

Centrum Geel – 16 tot 17.30u

Dansworkshops

Geplaatst op maandag 12 september 2016 door Paul Neefs

In samenwerking met Dansatelier Impuls organiseert de Werft tijdens seizoen 2016-2017 een reeks van 6 dansworkshops met de choreografen van de dansvoorstellingen in de Werft. We maken dan ook graag de koppeling tussen de workshop en de voorstelling: deelnemers aan de workshop(s) krijgen een gratis kaartje voor de voorstelling. Per workshop betaal je 8 euro (voor heel de reeks betaal je 42 euro)./

De workshops vinden plaats op een zaterdag, van 11.30 tot 13.30 uur in danszaal Leonardo (Laar, Geel).

24/9/2016 - Ricardo Ambrozio - voorstelling Homo Urbanus (6/10/2016)

29/10/2016 - Helder Seabra - voorstelling In Absentia (3/11/2016)

26/11/2016 - Ryan Djojokarso - voorstelling Allen de grootste nabijheid (29/11/2016)

3/12/2016 - Ann Van den Broek - voorstelling Pushi' the Wheel (8/12/2016)

4/2/2017 - Evelyne Rossie -  voorstelling Horses (8/2/2017)

23/4/2017 - Helder Seabra - voorstelling urBach (26/4/2017)

Leden van Impuls kunnen inschrijven tijdens de les, niet-leden via info@dansatelierimpuls.com.

Meer info over de dansvoorstellingen vind je op www.dewerft.be.

Niet drummen (12/10/2016) - EXTRA VOORSTELLING

Geplaatst op maandag 12 september 2016 door Paul Neefs

Omdat de familievoorstelling Niet drummen van Theater De Spiegel op woensdag 12 oktober om 14.30 uur al geruime tijd uitverkocht is, voorzien we met veel plezier een EXTRA VOORSTELLING om 16 uur.

Voorstellingen GEANNULEERD

Geplaatst op donderdag 1 september 2016 door Paul Neefs

Jammer genoeg moeten we aankondigen dat er twee voorstellingen in ons programma geannuleerd worden:


Dat begint hier al goed (woensdag 2 november 2016)

HETPALEIS heeft na zorgvuldig wikken en wegen en alle partijen gehoord te hebben, beslist de voorstelling Dat begint hier al goed te annuleren.
Hanneke Paauwe schreef de voorbije maanden op vraag van en voor Sien Eggers een theaterstuk. Tijdens de repetities doken gaandeweg echter artistieke meningsverschillen op over de tekst en de richting die de voorstelling moest uitgaan. Aangezien beide makers voor HETPALEIS artistiek evenwaardig zijn en geen van beide in deze productie vervangbaar is, opteert HETPALEIS er - met pijn in het hart - voor om de productie niet te realiseren.


Eraf met dat dak (woensdag 15 februari 2017)

Om persoonlijke redenen hebben Kees Torn en Onno Innemee beslist om - eveneens met pijn in het hart - hun geplande voorstelling Eraf met dat dak te annuleren.


Mensen die een kaartje kochten/reserveerden sturen we nog een brief met praktische schikkingen.

NIEUWSBRIEF

Vul je e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf jezelf uit

VIDEO

alle video's

Verken de website