Brief aan mijn kind - Trailer

Geplaatst op woensdag 26 oktober 2016 door Paul Neefs

De trailer van de theatervoorstelling Brief aan mijn kind van Maelstrom kun je hier bekijken: http://vimeo.com/184283630;
Speeldatum in de Werft: woensdag 30 november 2016 - 20.15 uur.

De man die over de draad kwam - 27/10/2016

Geplaatst op dinsdag 11 oktober 2016 door Paul Neefs

Over de muziektheaterproductie De man die over de draad kwam van Compagnie Lodewijk/Louis & Gerry De Mol lazen we volgende reacties:

"Net Monty Python en Haneke samen".

"Allo Allo met Schubert".

"Er viel ook heel veel te lachen, wat ik nog niet eerder meemaakte in een stuk over den oorlog".

"Waar was die draad nu?". 

Kom ook en check of deze reacties to the point zijn.

De Wattman: trailer

Geplaatst op woensdag 5 oktober 2016 door Paul Neefs

De Wattman van DeKolonie ging onlangs in première.

Check http://www.vimeo.com/184918789), de trailer van de voorstelling met een tekst van Erik Vlaminck, knappe muziek van Bo Spaenc, Geert Waegeman, Bruno De Groote,  een uitstekende acteerprestatie van meesteracteur Vic De Wachter en een vakkundige regie van Johan Van Assche.

Wij zijn bijzonder blij dat deze voorstelling op 24/11/2016 in de Werft speelt!!!

EVOL

Geplaatst op woensdag 5 oktober 2016 door Paul Neefs

De première van EVOL (ECCE/Claire Croizé) komt er stilaan aan. 25 en 26 oktober in STUK in Leuven. Naar aanleiding daarvan lazen we in een nieuwsbrief:

"EVOL is LOVE spelled backwards, but it is also an abbreviation of ‘evolution’. Claire Croizé focuses with loving attention on the body of her dancers and the beauty of their movements. EVOL wants to share that love with the audience. The work was inspired by Rainer Maria Rilke’s Duino Elegies. Without words, the dancer’s evoke the poetry in its purest form, combining highly technical forms with free-flowing movements in order to tell a story of despair, life and joy. EVOL shows us what it means to embody a text, to live and tell it through the body. Songs from David Bowie’s early works provide a vibrant, poppy soundtrack with a lyrical undercurrent. The mysticism and romance of Rilke’s angels and beasts is mirrored by Bowie’s surrealism. But the element of recognition also plays an important role here: known and loved by everyone, Bowie’s music connects the personal memories of those who hear it with the stories told by the dancers on stage. Without ever illustrating, EVOL brings together these different influences in a powerful dance performance."

EVOL speelt op 12 januari 2017 in de Werft!

Ehsan Rahimi Tembi

Geplaatst op woensdag 5 oktober 2016 door Paul Neefs

In de BRIEF vertelt HETGEVOLG uit Turnhout de successtory van de Geelse theatermaker Ehsan Rahimi Tembi. Hoe hij zijn droom bij hen kon waarmaken, dankzij o.a. het OCMW van Geel. Hoe er nu een einde komt aan zijn termijn bij HETGEVOLG en dat hij zijn droom graag verder uitbouwt.
De Werft wil hem daarin ten volle steunen.

Lees heel de  BRIEF http://www.hetgevolg.be/successtory/


Brief aan mijn kind: brievenbus.

Geplaatst op maandag 3 oktober 2016 door Paul Neefs

Op 30 november 2016 brengt het gezelschap Maelstrom (Thomas Janssens & Jorre Vandenbussche) hun productie Brief aan mijn Kind.

Inspiratie voor de voorstelling vonden de makers in het boek Brief aan mijn dochter van Maya Angelou. In 27 korte hoofdstukken beschrijft ze kleine gebeurtenissen waar ze kracht uit kon putten.
Maar omdat Thomas en Jorre met hun gezelschap een eigen vorm van co-creëren met hun publiek willen ontwikkelen, vragen ze aan hun publiek om zelf een brief te schrijven. Met de brieven die ze verzamelen, maken ze de voorstelling Brief aan mijn Kind.

Wil je zelf ook graag nog meeschrijven? Tot op de dag van de voorstelling kun je jouw brief posten in de speciale brievenbus te vinden in de hal van CC De Werft.
Je mag ook mailen naar maelstromvzw@gmail.com.
Alle brieven worden opgenomen in de voorstelling.

CC de Werft en Maelstrom danken je bij voorbaat voor je engagement. Dankzij jouw brief krijgt de voorstelling een eigen, uniek Geels karakter.
Socrates: exclusief interview met Bruno Vanden Broecke

Geplaatst op zondag 2 oktober 2016 door Paul Neefs

Naar aanleiding van de voorstelling Socrates (13/10/2016) had onze medewerker Sam Van Hulsel een exclusief gesprek met Bruno Vanden Broecke.

 http://http://www.dewerft.be/kalender/kalenderitem_fiche.asp?voorstelling=2742

"De man die over de draad kwam, komt." schreef Gerry De Mol

Geplaatst op zaterdag 1 oktober 2016 door Paul Neefs

In 1916 gonst er opwindend nieuws doorheen het grensdorp. Er is een koorddanser onderweg van het Zwin tot in Aken. Niet over een strakgespannen staalkabel, maar over de ‘Dodendraad’, het met elektrische stroom geladen hekwerk dat de grens met Nederland afsluit. Een symbolische daad van een idealistische gek die ’t einde van de oorlog aankondigt? Hoop verspreidt zich onder de inwoners, alhoewel de voorbije oorlogsjaren niet voor iedereen kommer en kwel geweest zijn. Sommige spaarpotjes zijn mooi aangedikt. Maar zijn ze wel dik genoeg?

Stort je eens in het muziektheater zoals je het nog nooit gezien hebt. 

Kom kijken en luisteren. We toeren in september, oktober en november alvast wat door het land in Knokke-Heist, Deurne, Lokeren, Brasschaat, Wilrijk, Aalst, Oudenaarde en Kieldrecht. In Geel spelen we op donderdag 27 oktober 2016 om 20.15 uur.

Ik schreef de tekst mee met de verrukkelijke Compagnie Lodewijk/Louis, pende de muziek en  speel ook op meerdere wijzen mee. Knoop het  in je zakdoek en ontknoop ze voor je komt. 

En met mij spelen ook Pieter De Praetere, Didier François en de Lodewijk/louis: Yves De Pauw, Iris van Cauwenbergh, Emma De Saedeleer, Hanne Torfs en Lorenza Goos. Jan Van Dyck coacht.

Muziektheater, but not as you know it... komt kijken!

NIEUWSBRIEF

Vul je e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf jezelf uit

Verken de website