De Biechtstoel staat er weer op 25/1/2017

Geplaatst op dinsdag 24 januari 2017 door Paul Neefs

Op 25 januari speelt de nieuwe theaterproductie Hele dagen in de bomen van Theater Malpertuis in de Werft.

Volgens Els Van Steenberghe in Focus Knack is het een secuur geregisseerd intimistisch kleinood met een dwingend, tegendraads verstild ritme.

Ergens anders lazen we "soms expliciet".

Kortom een voorstelling die uitnodigt tot gesprek. Jelle Marteel geeft je voor aanvang in de causerie een kijkwijzer mee. Na de voorstelling kun je je mening kwijt in De Biechtstoel die door De Zendelingen opgesteld wordt aan de deur van Café de Werft. Terwijl je in gesprek gaat met je biechtvader, wordt er ter plekke getekend. De tekening wordt gefilmd, stemmen opgenomen en het geheel wordt gemonteerd tot een podcast die je op onze site kunt bekijken.

We nodigen je van harte uit om in De Biechtstoel te stappen.

Portret van Joke Laureyns en Kwint Manshoven (kabinet k)

Geplaatst op dinsdag 24 januari 2017 door Paul Neefs

Op 8 februari brengt kabinet k de dansproductie Horses in de Werft.

Op http://dossiers.kunsten.be/dans/portret/joke-laureyns-en-kwint-manshoven-kabinet-k vind je een portret van beide makers.

Jan Decorte en Sigrid Vinks over 'Ne Swarte'

Geplaatst op donderdag 12 januari 2017 door Paul Neefs

Meer informatie over de nieuwe theatervoorstelling Ne Swarte die Jan Decorte (Bloet vzw) samen met Comp. Marius maakte, lees je in de UITGEDIEPT die Sam Van Hulsel schreef over de voorstelling: http://www.dewerft.be/nieuws/uitgediept-lesmappen.asp.

Geachte,

Geplaatst op donderdag 12 januari 2017 door Paul Neefs

Leen Roels (Toneelgroep NUNC) vertelt in Geachte, (19 januari) op meesterlijke wijze het verhaal van een vrouw aan de zijkant. Volgens sommigen onschadelijk gek, volgens anderen een heks die niet spreekt.

Je kunt de sfeer opsnuiven in de trailer : https://vimeo.com/198679520

In een gesprek met onze medewerker Sam Van Hulsel vertelt Leen zelf meer over de voorstelling: http://www.dewerft.be/nieuws/uitgediept-lesmappen.asp

Artistiek leider van Toneelgroep NUNC, Benjamin Van Tourhout, vertelt voor aanvang (om 19.30 uur) meer over de voorstelling. Van harte welkom.

Annulering Dimpna's Dance Palace

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 door Roel Tulleneers

Wegens opnames van de nieuwe film van FC de Kampioenen die in de maand mei zullen plaatsvinden, dient Marijn Devalck verstek te laten gaan voor de voorstelling Boma on the rocks tijdens Dimpna’s Dance Palace op maandag 15 mei 2017 in de Waai. Met spijt in ons hart dienen we Dimpna’s Dance Palace dan ook te annuleren.U kan uw tickets omruilen voor een andere voorstelling uit ons aanbod of laten terugbetalen tijdens de openingsuren via onze balie die telefonisch bereikbaar is op het nummer 014 56 66 66 of per mail res.dewerft@geel.be .

Theater Stap wint prijzen in Iran

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 door Paul Neefs

Slingers en confetti!     Theater Stap sloot 2016 feestelijk af.

De Bank in de prijzen in Iran.


De Bank speelde niet alleen in de Werft - uiteraard niet, gelukkig maar. In december speelde Theater Stap de voorstelling voor de laatste keer op The 4th International Theater Festival for Persons with Disabilities Omid Afarin in Isfahan (Iran). Ze mochten er de prijs voor onder meer de beste voorstelling, de beste regie en de beste acteurs mee naar huis nemen.

PROFICIAT!

De Biechtstoel bij Alleen de grootste nabijheid:

Geplaatst op dinsdag 10 januari 2017 door Paul Neefs

Op 29 november waren De Zendelingen opnieuw present met De Biechtstoel. Na de dansvoorstelling Alleen de grootste nabijheid van fABULEUS & DOX vertrouwde het publiek zijn/haar reacties toe aan de 'biechtvader'.

Via https://www.facebook.com/zendelingen/videos/1233505933375637/ en/of https://www.youtube.com/watch?v=xPC4HHbcoTQ kun je het filmpje bekijken.

Trailer HELE DAGEN IN DE BOMEN

Geplaatst op dinsdag 10 januari 2017 door Paul Neefs

Via https://vimeo.com/198679520 krijg je een impressie van de theatervoorstelling Hele dagen in de bomen van Theater Malpertuis. Op 25 januari 2017 in de Werft.

Met Tania Van der Sanden, Karlijn Sileghem, David Cantens en Kurt Vandendriessche.


Een citaat ter aanvulling:

Piet Arfeuille regisseert met de subtiliteit van een filmregisseur en dirigeert je blik zoals een filmcamera dat doet. Als je daarin meegaat, dan kom je terecht in een confronterende 'ruisende' wereld.

Een secuur geregisseerd, intimistisch kleinood met een dwingend, tegendraads verstild ritme. Over hoe we te vaak wegkijken van wat en wie ons raakt. Tot net voor de dood...

(Els Van Steenberghe in Focus Knack)


NIEUWSBRIEF

Vul je e-mailadres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Schrijf jezelf uit

Verken de website