Toegankelijke Cultuur

AANVANGSUREN VOORSTELLINGEN

Voorstelling : 20u15

Familievoorstelling : 14u30

Dagvoorstelling : 14u

OPENINGSUREN BALIE

dinsdag tem vrijdag:
van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00

zaterdag: van 10u00 tot 12u00

maandag is de balie gesloten

Toegankelijke cultuur


In deze rubriek :

Toegankelijke cultuur

Toegankelijke CultuurSinds eeuwen is Geel gekend voor zijn open en verdraagzame manier waarop mensen met een psychische beperking binnen de Geelse gemeenschap ontvangen en opgenomen worden als volwaardige partner in de samenleving. De Werft heeft eveneens oog voor ‘die andere’ als het op cultuurparticipatie aankomt. Daarom doen wij een oproep voor vrijwilligers die bereid zijn om op regelmatige basis samen met ‘die andere’ een voorstelling bij te wonen. Alle voorstellingen uit de brochure komen in aanmerking om in het kader van Toegankelijke cultuur te worden bijgewoond.
De aangepaste brochure Toegankelijke cultuur is beschikbaar in de Werft vanaf juli. We vullen het begrip ‘die andere’ breed in en werken voor dit project samen met vzw Het Grote Plein, vzw MPI Oosterlo, OPZ Geel, vzw De Waaiburg, vzw KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten), DSO en OCMW Geel. Heb je zin om iemand mee te nemen naar een vertoning? Bel dan naar Judith Van de Putte op het nummer 014 56 66 68.

Rolwagengebruikers

Het cultuurcentrum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Stel het baliepersoneel bij je bestelling op de hoogte zodat hiermee rekening kan worden gehouden bij het toekennen van jouw plaats. Rolstoelplaatsen zijn beperkt! Indien je bij je reservering niet kenbaar maakt dat je een rolstoelplaats nodig hebt, kan je hier op de dag van de voorstelling geen aanspraak meer op maken en bij een uitverkochte voorstelling kan je de toegang tot de zaal geweigerd worden. Breng ons dus tijdig op de hoogte.

Geluidsbescherming

Sinds 1 januari 2013 is er een nieuwe Vlaamse geluidsreglementering van kracht die de doelstelling heeft om gehoorschade te beperken. De Werft leeft deze wetgeving na. Naast het meten en het beperken van het aantal decibels, stellen we bijkomend gehoorbescherming ter beschikking.

Slechthorenden

De spektakelzaal van de Werft beschikt voor voorstellingen met zittribune over een ringleiding. Deze ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van de spektakelzaal kunnen beluisteren. Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de 'T'-stand zetten. Door middel van inductie ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel kan kosteloos en draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.

 

Verken de website