© Soolmaan Quintet

Soolmaan Quintet

wo 20 nov om 06u00
wo 20 nov
06u00
  • wo 20 nov
    06u00
    CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, Heist op den Berg
    Blauwe Zaal

Tijdens de eerste tien jaar van zijn carrière legde luitist en componist Tristan Driessens (o.a. Refugees for Refugees en Toasaves) zich voornamelijk toe op de klassieke muziek van het Ottomaanse hof. In 2011 richtte hij het bejubelde Lâmekân Ensemble op, dat vier albums opnam en optredens gaf in Europa, Turkije en Centraal-Azië. 

Tijdens zijn opleiding in Istanbul werd Tristan Driessens een volleerd oud-speler. In 2016 richtte hij Soolmaan op, een ensemble waarvoor hij originele composities schrijft die zijn veelzijdige identiteit weerspiegelen. Invloeden uit Oosterse en Westerse klassieke muziektradities en hedendaagse modale muziek smelten samen tot zeer veelzijdige en inspirerende klanken waarbij improvisatie de verbindende factor is.

In 2022 schreef Tristan Driessens een cyclus nieuw materiaal als onderdeel van zijn creatieve traject als artiest in residentie bij het Concertgebouw Brugge. Het resultaat is ‘Kashgul’, een hedendaags modaal muziekalbum met krachtige contrasten en smaken uit India, Perzië en Griekenland.